Στόχος του Νηπιαγωγείου είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, η αυτενέργεια, η δημιουργικότητα, η κοινωνικοποίηση και η ανάπτυξη της συνεργασίας με τα άλλα παιδιά.
Οι δεξιότητες που κατακτούν και οι εμπειρίες που αποκτούν τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία σημαδεύουν όλη τη μετέπειτα ζωή τους και είναι θεμελιώδους σημασίας για την ομαλή ανάπτυξή τους σε μια πλήρως αναπτυγμένη προσωπικότητα. Έχοντας λοιπόν αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που έχουμε, γιατί οι γονείς μας έχουν εμπιστευθεί στην πιο τρυφερή του ηλικία ό,τι πιο αγαπημένο και πολύτιμο έχουν… το παιδί τους , φροντίζουμε να μπουν οι πρώτες και σημαντικότερες βάσεις για την εξέλιξή τους.
Αφιερωμένο σε όλα τα μικρά αγγελούδια: «Στο παιδί ό, τι κι αν δώσεις, και ψωμί και νερό και ζεστασιά κι όλα του κόσμου τα καλά, εκείνο που γλυκά γλυκά θα το θρέψει είναι η Αγάπη και η Στοργή».
Οικογενειακό περιβάλλον
Φροντίδα καθαριότητα & ασφάλεια
Ιατρική παρακολούθηση
Καθημερινό μάθημα αγγλικών
Επαφή με Η/Υ
Πολιτιστικές δραστηριότητες – γιορτές
Παιδαγωγικές – ψυχαγωγικές επισκέψεις
Αθλητικές δραστηριότητες: mini tennis, basket, παιγνιδια αυτοαμυνας
Μουσικοκινητική αγωγή
Θεατρικό παιχνίδι – Δραματοποίηση
Καθημερινή επικοινωνία μέσω του «τετραδίου επικοινωνίας»
Συνεργασία με ψυχολόγο
Ασφαλή μεταφορά των παιδιών με σύγχρονα ιδιόκτητα σχολικά*
Μέσα από το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου καλύπτονται όλοι οι τομείς ανάπτυξης των παιδιών, παρέχοντάς τους μια ποικιλία ερεθισμάτων, μέσα από την οποία τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τα ξεχωριστά συναισθήματα που κρύβουν, να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους και να μετατρέψουν κάθε εμπειρία σε εμπλουτισμένη γνώση.
Οι γνώσεις που τα παιδιά αποκτούν μέσα από τη διαδικασία μάθησης στο σχολείο, αφομοιώνονται με βιωματικό τρόπο μέσα από μια σειρά επισκέψεων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, όπως μουσεία, εργαστήρια και αρχαιολογικούς χώρους.

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Επιλεγμένες παραστάσεις θεάτρου, κινηματογραφικές προβολές, μουσικά αφιερώματα, εκθέσεις ζωγραφικής και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τις εκφράσεις του πολιτισμού και να αποκτήσουν αγάπη για την τέχνη.

Ψυχαγωγία

Ημερήσιες αποδράσεις, εκδρομές, αθλητικοί αγώνες και πολλές ακόμη ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με σκοπό τη διασκέδαση και αποφόρτιση των μικρών μαθητών μας.

Το Σχολείο στη Φύση

Μέσω της ενασχόλησής τους με την κηπουρική στο λαχανόκηπο του σχολείου, οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και αναπτύσσουν βιωματικά τη σχέση τους μαζί της μαθαίνοντας πώς ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τα φυτά για να τρέφεται.