Ενημέρωση προς τους γονείς των μαθητών μας

single-post-image

Θα θέλαμε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που όλοι ζούμε, να απευθύνουμε ένα χαιρετισμό και να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σε γονείς και μαθητές μας, με την πεποίθηση ότι κάθε δοκιμασία στη ζωή, μας ωριμάζει, μας δυναμώνει και μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Ας εστιάσουμε λοιπόν στα θετικά σημεία αυτής της κρίσης, στην ευκαιρία που μας προσφέρεται να είμαστε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας κι εκείνα με εμάς! Στην ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα που πάντα θέλαμε και δεν προλαβαίναμε…! Να ξεκουράσουμε το σώμα και την ψυχή μας.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να πούμε και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, οι οποίοι μέσα σε ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον, κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά, με ενθουσιασμό και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και στις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες.

Να ευχαριστήσουμε τους γονείς, για την ανοχή και αντοχή τους, για το πνεύμα συνεργασίας τους με το σχολείο, για την υπομονή τους με τα παιδιά που πηγάζει από την αστείρευτη αγάπη τους.

Τέλος να χαιρετήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, να τους παροτρύνουμε να τηρούν όσο μπορούν ένα καθημερινό και σταθερό πρόγραμμα μελέτης στο σπίτι, αυτό το διάστημα και να τους διαβεβαιώσουμε ότι το σχολείο, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, θα παραμείνουν κοντά τους και σε συνεχή ανοικτή επικοινωνία μαζί τους για οτιδήποτε χρειασθούν.

Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και αρχές που διαμόρφωσαν αυτό που σήμερα αντιπροσωπεύουμε: φροντίδα και αγάπη για το παιδί, ανθρωποκεντρική προσέγγιση, και δημιουργία ανθρώπων με αξία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς που μας εμπιστεύονται ό,τι πιο πολύτιμο έχουν. Το παιδί τους!

Ας φανταστούμε για λίγο την ημέρα που όλα θα τελειώσουν και θα ξαναβρεθούμε μαζί μετά από καιρό, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς: πόσο διαφορετικοί, αλήθεια, θα είμαστε, πόσα νέα πράγματα θα έχουμε να μοιραστούμε, πώς θα είναι άραγε αυτή η «μαγική» πρώτη συνάντηση για όλους…!

Να προσέχετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας!