Αγαπητοί γονείς,SummerCampsLogo

 

 

Συνεχίζουμε και φέτος  το πρόγραμμα «θερινών δραστηριοτήτων». Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαράς και του παιχνιδιού για τα παιδιά. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε το πρόγραμμα Summer Camp, με κύριο στόχο τα παιδιά 5-12 ετών να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά, μέσα από προγράμματα άθλησης, βιωματικής μάθησης και δημιουργικής δράσης.

Με τα προγράμματα αυτά το παιδί εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσει, να προβληματιστεί, να αναλύσει, να συγκρίνει, να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα γνώση για την κατάκτηση νέας, να έλθει σε επαφή με πλήθος αθλημάτων, να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις και να λυτρωθεί από τον ψυχαναγκασμό της ΤV και του διαδικτύου!

Οι εκπαιδευτικοί μας με την συνεργασία της “4 eproject μελέτησαν την κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου τα προγράμματα αυτά να είναι ευέλικτα και ευχάριστα, αλλά και να αναδεικνύουν τα χαρίσματα κάθε παιδιού.

Κάθε εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποτελείται από δραστηριότητες “εντός” σχολείου ( 2 ημέρες) αλλά και “εκτός” ,στη φύση, ( ΟΑΚΑ και  Βοτανικό κήπο) ( 3 ημέρες), όπου μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων  περιλαμβάνει και κολύμβηση!

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Αθλητισμός: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Τένις, Βόλεϊ, Τοξοβολία, Στίβο και ….Κολύμβηση
  • Δημιουργικές Δραστηριότητες: “Ταξίδια στον Κόσμο” & “Ταξίδια στην Ελλάδα” με θεματικές ενότητες:διατροφή, μουσική, τέχνες. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και κινητικά δρώμενα.
  • Φυσικό περιβάλλον: πεζοπορία και προσανατολισμός στο δάσος του Βοτανικού κήπου

Τα συγκεκριμένα καλοκαιρινά προγράμματα ευνοούν την ανάπτυξη του ανθρώπινου νου και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα. Αυτή η αύξηση του δείκτη ευκαιριών για διάλογο και καλλιέργεια της ανθρώπινης ευφυΐαςλυτρώνει τα παιδιά από την απομόνωσή τους στο χώρο της TV και του διαδικτύου.

 

Το «SummerCamp» διαρκεί 3 ανεξάρτητες εβδομάδες

1η Εβδομάδα: 19 – 23 Ιουνίου 

2η Εβδομάδα: 26 – 30 Ιουνίου

3η Εβδομάδα: 3 – 7 Ιουλίου

4η Εβδομάδα: 10 -14 Ιουλίου

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν αδέλφια, φίλοι η/και συγγενείς των παιδιών (με έκπτωση 10% για όλους). Το κόστος είναι 90 € ανά εβδομάδα.  Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • το πρόγραμμα SummerCamp
  • το πρόγραμμα ΟΑΚΑ
  • όλα τα αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις κατασκευές των παιδιών και στα παιχνίδια
  • η μεταφορά με σχολικά λεωφορεία

 

Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά τις μοναδικές αξίες, αλλά και την εμπειρία που προσφέρει η επαφή με την δημιουργική τους πλευρά και  με την ενασχόληση με   τον αθλητισμό και να τους δώσουμε την ευκαιρία να χαρούν την παρέα με τ’ άλλα παιδιά σ’ ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Συμπερασματικά μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, τα παιδιά θα ζήσουν ευχάριστες και δροσερές στιγμές χαράς και δημιουργίας!

 

 

Με εκτίμηση,

 

Αικατερίνη Καραχάλιου

Εκπαιδευτικός

« 1 of 3 »