δημοτικό

«Δίνουμε αξίες στον άνθρωπο.
Δημιουργούμε ανθρώπους με αξία»

 

Ιστορικό

Το Σεπτέμβριο του 1957, η δασκάλα, Βασιλική Καραχάλιου, ίδρυσε το σχολείο μας, έχοντας ως οδηγό τις Πλατωνικές και Αριστοτελικές απόψεις περί παιδείας. Κυρίαρχες έννοιες σε αυτό το εγχείρημα ήταν «η αρετή, η αγωγή, η παιδεία, ο πολιτισμός» με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, που θα διακριθούν για το ήθος, θα προοδεύσουν και θα διαπρέψουν στη ζωή τους.

Τον πρώτο χρόνο, το σχολείο μας λειτούργησε ως μονοθέσιο Δημοτικό και με την πάροδο του χρόνου αναπτυσσόταν, για να δημιουργηθεί σήμερα μία ολοκληρωμένη σχολική μονάδα, η οποία περιλαμβάνει Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Τόσα χρόνια, βήμα το βήμα, από την προσχολική ακόμη ηλικία, μέχρι και το Γυμνάσιο, το σχολείο μας διαμορφώνει άριστους μαθητές, ανθρώπους με αξίες και εφόδια. Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πορεία μας συνεχίζει και στο Γυμνάσιo, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές παροχές στο επίπεδο αυτό, μέσα από ιδιαίτερα μελετημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό.

Mε δεδομένους στόχους την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού μέχρι και την ηλικία της πρώτης εφηβείας, την ορθή ανάπτυξη της προσωπικότητας του, την πνευματική του καλλιέργεια και τις γερές μαθησιακές βάσεις προχωρούμε μαζί και σας περιμένουμε να μας εμπιστευτείτε, όπως πάντα, το δικό σας παιδί.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΣ

 

Φιλοσοφία-Οραμα

Κοντά σας από το 1957

Αγαπητοί κύριε και κυρία

είναι γεγονός  αναμφισβήτητο ότι τα παιδιά μας αποτελούν το κέντρο του κόσμου, γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα μας τα ενδιαφέροντα.

Είναι επίσης γεγονός πως επιδιώκουμε πάντα ό, τι καλύτερο γι’ αυτά.

Η επιλογή του κατάλληλου σχολείου, και ιδιαίτερα για τα πρώτα τρυφερά τους βήματα, τα πρώτα τους βήματα μακριά από την αγκαλιά μας, αποτελεί, συνήθως, το μεγάλο μας προβληματισμό.

Το Σχολείο μας, έχοντας πολυετή εμπειρία στην Εκπαίδευση, βρίσκεται δίπλα σας στη δύσκολη αυτή επιλογή.

Από το 1957 λειτουργούμε αδιάκοπα σε μια από τις καλύτερες περιοχές της Δυτικής Αττικής και Πειραιά, μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους και καυσαέρια, διαθέτοντας χώρους σύγχρονους και άνετους, με αίθουσες ηλιόλουστες και κεντρική θέρμανση.

Οι πεπειραμένοι παιδαγωγοί μας οδηγούν το παιδί, με απόλυτη μητρική στοργή και φροντίδα, μέσα από δημιουργικές απασχολήσεις, όπως χειροτεχνία, ζωγραφική, παζλ, πηλό, κουκλοθέατρο, μουσική, χορό, αθλητισμό, θέατρο, να ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους, ν’ αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, ν’ ασκούν τα αισθητήριά τους, τη φαντασία, τη μνήμη και την προσοχή, με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και να ενταχθούν στην κοινωνική ομάδα.

Οι αίθουσες του παιδικού & νηπιαγωγείου μας είναι διακοσμημένες με τρόπο που να εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μαθητών μας και να αποτελούν το έναυσμα για συζητήσεις μέσα στην τάξη, ενώ, στα διαλείμματα, πόλος έλξης τους γίνεται ο παιχνιδότοπός μας. Με στόχο την προσφορά εμπειριών και γνώσεων έξω από την καθημερινότητα της τάξης οργανώνονται στο Σχολείο μας ποικίλες εκδηλώσεις: γιορτές, εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις, αθλητικές συναντήσεις.

Η παιδίατρός μας παρακολουθεί την υγεία τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο χοροδιδάσκαλός μας τους μυεί στην κίνηση και το ρυθμό και, ταυτόχρονα, τους δίνει την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

Έμπειρη καθηγήτρια Αγγλικών τους βοηθά να πλησιάσουν σωστά την ξένη γλώσσα με το σύστημα «Μαθαίνω παίζοντας».

Στη διάθεσή σας πάντα η συμβουλευτική παρουσία της παιδοψυχολόγου μας.

Το ωράριό μας είναι ελαστικό και καλύπτει τις όποιες ανάγκες σας.  Σας εξυπηρετούμε ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών.

Τα ιδιόκτητα αυτοκίνητά μας, με έμπειρους και έμπιστους οδηγούς, μεταφέρουν τα παιδιά με απόλυτη ασφάλεια και προσοχή.

Όσο για τα δίδακτρα… Επειδή κατανοούμε τις δύσκολες εποχές, στις οποίες ζούμε, έχουμε τις τιμές μας λογικές, για να είμαστε προσιτοί σε όλους, μια και η σωστή παιδεία είναι δικαίωμα όλων.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, να σας ξεναγήσουμε στους χώρους μας και να συζητήσουμε μαζί σας.

  

                                                                                                Φιλικά

                                                                                                Αικατερίνη  Καραχάλιου

                                                                                             Εκπαιδευτικός