2011 090IMG_2715 (1)Tο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Καραχάλιου ανοίγει τις πύλες του, για να δεχθεί τους αποφοίτους του Δημοτικού, ακολουθώντας πιστά την παιδαγωγική και παιδευτική λογική του σχολείου και έχοντας εξασφαλίσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό, καθώς και καταρτισμένο, παιδαγωγικά και επιστημονικά, εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για την επίτευξη των εκπαιδευτικών του στόχων το Γυμνάσιο έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με μαθήματα και δραστηριότητες που αποβλέπουν στην ανάπτυξη της σκέψης, την κατάκτηση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων και ιδιαίτερων κλίσεων.

Πρόγραμμα σπουδών

Παρέχουμε:

 •   Τμήματα Πληροφορικής (Computers)
 •   Σχολικό Εργαστήριο Σύνδεσης με το Διαδίκτυο (Internet) 
 •   Εργαστήρια Φυσικής – Χημείας
 •   Ενισχυτική διδασκαλία
 •   Εξατομικευμένn διδασκαλία
 •   Αξιοποιούμε τη μέθοδο project   
 •   Ξένες Γλώσσες – Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά

Στο πλαίσιο της εκμάθησης των ξένων γλωσσών, οι μαθητές μας οδηγούνται στην απόκτηση διπλωμάτων.

 •   Εικαστική αγωγή
 •   Μουσική Αγωγή
 •   Χορωδία- Διδασκαλία μουσικών οργάνων
 •   Αθλητικές δραστηριότητες (basket, volley, tennis, αυτοάμυνα, ΣΚΑΚΙ)
 •   Επαγγελματικό Προσανατολισμό
 •   Διδασκαλίες μέσω projector και Power Point

Αξίζει να επισημάνουμε…

 •   Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας, της Ιστορίας, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας οι καθηγητές μας βοηθούν τους μαθητές όχι μόνο να κατακτήσουν την ύλη του Γυμνασίου χωρίς εξωσχολική υποστήριξη αλλά και να προετοιμαστούν για το Λύκειο.
 •   Μετά τη λήξη του προβλεπόμενου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος, οι μαθητές μας μπορούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, στα οποία τα παιδιά μελετούν τα μαθήματά τους για την επόμενη ημέρα, εμβαθύνουν στην ύλη της τάξης τους, κάνουν επαναλήψεις και προετοιμάζονται είτε για την επόμενη τάξη είτε για το Λύκειο.
 •   Η γνώση δε «φυλακίζεται» στα στενά όρια των σχολικών εγχειριδίων, καθώς από το σχολείο παρέχονται βοηθητικές σημειώσεις και ασκήσεις, πέραν του σχολικού βιβλίου, σε όλα τα μαθήματα.
 •   Τα παιδιά λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς Μαθηματικών (Θαλής και Ευκλείδης) και σε διαγωνισμούς Λογοτεχνίας.
 •   Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας οι μαθητές μας διαβάζουν μυθιστορήματα και παρουσιάζουν ατομικές ή ομαδικές εργασίες.
 •   Οι καθηγητές μας βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τα μαθήματα, να εμβαθύνουν και να «οικοδομήσουν» τη γνώση μέσω της ομαδοσυνεργατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.
 •   Oι μαθητές μας εκδίδουν εφημερίδα, διοργανώνουν φιλανθρωπικό παζάρι και συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι απόφοιτοι του Γυμνασίου μας είναι σήμερα φοιτητές Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών!

Αξιολόγηση – Υποτροφίες

Οι μαθητές μας αξιολογούνται μέσω των γραπτών δοκιμασιών, της προφορικής εξέτασης και της συμμετοχής τους κατά τη παιδευτική διαδικασία, καθώς και των ατομικών ή ομαδικών εργασιών.

Οι άριστοι μαθητές μας επιβραβεύονται με βραβεία, επαίνους και υποτροφίες!

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο καθηγητής του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και η Ψυχολόγος του σχολείου μας,Βασιλική Τενεκετζή – Κόλλια, βοηθούν τα παιδιά  να γνωρίσουν τα επαγγέλματα και τις σχολές που θα διεκδικήσουν, τις σπουδές που απαιτούνται, καθώς και να «εντοπίσουν» τις κλίσεις τους.

Παράλληλα, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν με το «Άριστον ΤΕΣΤ», ένα πρωτοποριακό σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του μαθητή και στη συνέχεια εντοπίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, καθώς και τα αντίστοιχα τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Το «Άριστον ΤΕΣΤ» χορηγείται μόνο από πιστοποιημένους συμβούλους μέσω Η/Υ, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. Παράλληλα, διενεργείται έλεγχος των απαντήσεων που δίνονται – ανιχνευτής ψεύδους – ώστε να αξιολογηθεί η ειλικρίνεια του εξεταζομένου. Ο δείκτης αξιοπιστίας είναι υψηλός (99%). Το «Άριστον ΤΕΣΤ» είναι εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη και ολοκληρώνεται σε 40 λεπτά.

Διαγωνισμοί – Διακρίσεις

Βραβεία Λογοτεχνίας του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδου»

ü  Ο Παναγιώτης Μιχαλακάκος απέσπασε το 2ο βραβείο με το διήγημα «Κωνσταντής».

ü  Ο Αλέξανδρος Κολιαράκης απέσπασε το 1ο βραβείο με το διήγημα  «Νέκταρ θανάτου».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, πλην των βραβευθέντων, πολλοί ήταν επίσης και οι μαθητές που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς, γράφοντας τα δικά τους διηγήματα, ενώ και την τρέχουσα σχολική χρονιά  η συμμετοχή φαίνεται να είναι ξανά μεγάλη!

Συμμετοχή στους μαθηματικούς διαγωνισμούς

 «Θαλής», «Ευκλείδης», «Καγκουρό»

 Πολλοί μαθητές του Γυμνασίου, παρακινούμενοι από την αγάπη τους για τα Μαθηματικά, έλαβαν μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς με την πολύτιμη βοήθεια του Μαθηματικού! Αναμένουμε, λοιπόν, και εδώ τις διακρίσεις, αν και σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες η ουσιά δεν έγγειται στη βράβευση, αλλά στη δραστηριοποίηση των μαθητών και στη διαδικασία της συμμετοχής!

Πτυχία Ξένων Γλωσσών

Οι μαθητές μας, με την πολύτιμη βοήθεια καταρτισμένων καθηγητών, μαθαίνουν Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, χωρίς να απαιτείται εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη. Στο πλαίσιο της εκμάθησης των ξένων γλωσσών, τα παιδιά οδηγούνται στην απόκτηση διπλωμάτων.

Προγράμματα

Διαθεματική Προσέγγιση «Υπερρεαλισμού»

 Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου τη σχολική χρονιά 2011-2012 προσέγγισαν διαθεματικά το κίνημα του «Υπερρεαλισμού», ένα κίνημα που γεννήθηκε στη Γαλλία στις αρχές του 20ου αιώνα και έχει περιεχόμενο κοινωνικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό. Στο πλαίσιο της διαθεματικότητας, οι μαθητές συνεργάστηκαν με την καθηγήτρια των Γαλλικών, με την καθηγήτρια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας,  με την καθηγήτρια των Εικαστικών, με το μουσικό, και με την καθηγήτρια της Πληροφορικής. Η παρουσιάση του project έγινε πέρυσι το Μάιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη» και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, δικαιώνοντας τα παιδιά, τα οποία εργάστηκαν σκληρά!!!